Monday, 9 July 2012

Crispy Spicy Chicken Chop +Homemade Wedges

 Assalamualaikum..
sesekalibila tekak tu teringin nk  makan yg western-western sikit..sy akan buat chiken chop sempoi-sempoi camni...puas hati makan kt rumah...untuk keluarga besor cam sy...makan pon tak kelam kabut ...takde adegan garpu terbang...yg penting jimat bajet!

 tp sy minta maaf sebab tiada resepi yg spesifik.. sy hanya gaulkan isi ayam dengan bancuhan  tepung goreng berempah yg sy bli dr peniaga pasar malam dan sy golekkan dlm breadcrumb dan digoreng garing.
Wedges tu pulak,sy gunakan kentang yg besar dan panjang..sy rebus hingga lembut (bersama kulit)..
 dibelah lapan dan digaul bersama bancuhan tepung yang sama...dan sy  drizzle sos keju..rasanya tak la sama mcm kepci punya...tp bole la tahan sedapnya...muahahaha..
ok..tujuan sy post gambar makanan di sini bukan untuk menggoda atau membuat anda kempunan...cuma untuk menggalakkan sesama kita untuk masak sendiri..itu saja..di samping minat sy untuk 'cook-shoot-blog'
ok...if i can cook..so do you!


9 comments:

  1. Dah lama tak masak western kat rumah... Teringin la pulak.

    ReplyDelete
  2. salam rindu ummizz.. tgh buzy2 ni klau dpt mgadap chikencop free mmg sedap.. hilang separuh stress.. hihihi...

    ReplyDelete
  3. akak pun sejak ada jual frozen food kat pekan selalu buat sendiri je wedges..ayam tu je beli..anak2 puas makan kan?

    ReplyDelete
  4. assalam
    memang feberet anak2 ni

    ReplyDelete
  5. Salam Ummi.betul tu masak sendiri lagi jimat....wpun sempoi yg penting famili suka....

    ReplyDelete
  6. Huwaaaa chicken chop...untuk I takde ke :)

    ReplyDelete
  7. Salam Umie,
    Kalau rakyatnya ramai macam kat rumah akak ni, elokla buat sendiri mana2 yg tau, tambah2 menu ala2 western yg mahai mereput macam ni, kopak kita dibuatnya...... Chicken chop mmg kegemaran seisi keluarga...

    ReplyDelete
  8. salam....sedapnye sesekali makan western camni..kadang jemu makan nasi :)

    ReplyDelete
  9. rajin ummie buat CC sdri..penuh pinggan tu..semua ada...

    ReplyDelete