Saturday, 1 December 2012

Simple kebab

Assalamualaikum wbt..
dolu-dolu masa blajo kt kl....selalu le jenjalan cuci mata kt soping kompleks cam the mall ..sogo..
bila lapo..mesti cari kyros kebab..tu la mknn yg paling sedap  rasanya masa tu....
peh tu bila dh tak duduk kolumpo..dh kawen...jarang le  merasa  g jenjalan..makan kebab mcm masa single dulu...uhuk..uhuk..
So..masa g giant baru2 ni..terperasan lempeng omputeh ni..terus le ai sambor sepeket!
Esoknya  pagi-pagi lagi dah memerap daging dengan garam,lada hitam yg ditumbuk kasar dan bawang putih cincang. Peh tu ai grill kan atas kuali beger tu...next...panaskan sekejap lempeng tadi tu...peh tu di letak le daun salad,tomato,daging grill,mayonis,sos cili...peh tu digulung dan makan!  
Moral of the stori...dh tak rindu dah kt Kyros kebab!



6 comments:

  1. sama le teman pun kan time dolu-dolu kita suker ke mall, sogo he he famos sgt tempat tu masa tu
    dah kawen ni walaupun masih duk kl tak ada dah jalan2 sana lg huhuuu
    kenal,mula makan kebab jg sb duk KL

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan ummi...
    btl la...1st time mkn kebab kat kyros la....

    ReplyDelete
  3. Aslmkm Ummi. Menu ni healthy, anak2 Along pun suka kalau buat ni utk bekfes.

    ReplyDelete
  4. Assallamualaikum Ummi..

    Ok, maksud akak, setiap kali org nk tinggalkan komen di blog Ummi ni, bila nak publish blog ummi akan beri satu word yg perlu ditulis oleh pengomen. Word ni kalau salah ejaan yg kita bagi, blog ummi tak kan publishkan komen tadi. Sbb tu akak cadangkan remove setting tu sbb line internet akak kt umah ni mmg slow. Jadi w/pun akak dah tulis word tu betul, blog ummi akan reject. Bukan blog ummi je yg akak hadapi masalah. Bnyk blog lain lg yg guna setting wv ni. Kami pernah bincang2 hal ni dulu di fb. Ermm..ummi ada fb tak? Boleh add kak Naz di fb?
    Ni cara nak remove setting wv dari blog. Kalau dah remove, org nk tinggalkan komen tak perlu melalui wv tu lagi. Lepas tulis terus boleh publish dgn mudah.

    Caranya:
    BUKA BLOG > klik 'design'> klik 'settings'> klik 'posts and comments'> dekat bahagian 'show word verification' klik 'no'> pas tu 'save setting'(bahagian atas kanan page)....settle..

    Cer buat, kalau dah jadi, inform akak. Akak test antar komen nk tgk wv tu still ada lg ke tak. Kalau berjaya upah akak simple kebab ni 10 gulung tau! hehehe

    ReplyDelete
  5. salam... nampak sedap! mengenyangkan juga ni kan...

    re: pasal password nuffnang yg terlupa tu.. akak pun tak tau juga mcmana nak buat... maklum bukannya pandai sgt bab2 IT ni.. hehe... maaf ye cikgu chah..

    ReplyDelete