Assalamualaikum wbt...
hai..hai...hai...bersiaran kembali teman!!!!...kali ni nak share resepi pon segan..resepi biasa je....tp dinovasikan untuk hasil yang lebih meletop! sosej roll biasa tp menggunakan doh roti kentang!..jd hasilnya Alhamdulillah gebus gebas!! gabungan roti kentang dan sosej ayam mmg mengujakan!!
1 sukatan doh roti kentang (resepi rujuk sini )
10 batang sosej (dicelur)
1 bj kuning telur
sedikit bijan
Bahagikan doh kepada 10 bahagian yang sama banyak.
Jadikan doh tersebut panjang dengan cara menggeleknya dgn 2 belah tapak tgn.
Lilitkan doh yang panjang itu ke sosj.
Biarkan doh naik dua kali ganda.
Sapukan kuning telur dan taburkan bijan.
Bakar sehingga masak pd 180 celcius.
Jgnla segan...dap nya bun kentang....mungil plak kejadian bun tu..ohhh dpt pekena dgn secawan nescfe panas..ohhh apakah boleh pass seketoi??
ReplyDeleteassalam
ReplyDeleteamboi meh hantar seketui dua he heee sedap tu
akak suka gambar2 Ummi, kreatif
Ni bukan resepi biasa bagi orang yang keras kejung tangan macam saya ni ... saya tak pernah buat, barangkali kalau dapat buat begini dah melompat2 saya di dapur!
ReplyDeleteSyok tengok roti yg gebu gebas ni.... tangan cam gatal gatal je nak meroti.
ReplyDelete