Monday 30 January 2012
Snow Almond
Assalamualaikum..
Aritu sesaja buat sekut ni...sekut yg senang dibuat dan mmg sedap...tp yg lecehnya bila bab celup-celup cekelat tu..comot jugak ler...budak2 mmg gemor le bab celup2 ni...dah siap terus masuk mulut deme..tak dan nk masuk mulut balang..hehehe
Resepi dr tenet..tp serius tak ingat dr mn..mintak maap ye..terima kasih kpd penyumbang resepi...*wink*
Bahan A
225 gm butter
100 gm gula castor
1 sdt serbuk kopi segera
1 telur kuning
Bahan B
200 gm tepung ros
50 gm nestum
70 gm tepung ubi
40 gm serbuk badam
2 sdb coffee mate( sy guna susu tepung biasa)
Coklat masakan yg diacairkan
Bread crumb putih
** Kacau semua bahan A hingga rata guna spatula dan tambah bahan B dan uli hingga jd doh.
Ambil sedikit doh dan digelek. Potong 4 segi.
Bakar pada 180 celcius sehingga masak. Lebih kurang 15-20 min.
Bila dh sejuk. celup dlm coklat cair dan golekkn dalam bread crumb.
Enjoy Your Biscuit!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Menarik ni...masuk list dulu resepi ni...:)
ReplyDeleteSalam kenal2 dari kak cek...tq ya singgah ziarah blog akak...:)
salam ummizz..rajennya buat sekot.hantar k.atie sebalang yer.:D
ReplyDeletetrasa cam nak raya je ni. teringat breadcrumb banyak lagi. best gak buat sekut tuk kunyah2 kan
ReplyDeletemacam sedapnya,,psst nak tanya tepung ros tu,mcm ye,maksudnya biasanya jenama apa?huhu
ReplyDeletesuri solehah>> tepung ros tu tpg untuk buat biskut.ia akan rangupkn biskut . ada jual kt kedai bakeri.tp kalo xde tepung gandum biasa pon orait. campuran nestum dan tepung ubi tu akan rangupkan biskut tu
ReplyDelete