Assalamualaikum...
Bahagianya kalo hari-hari dapat merasa air tangan bonda..Almaklumlah..mak masak semua sedap...
Terima kasih mak....Bertuah badan..dah tua-tua cam ni pon dapat gak makan mak masak..semoga mak sihat selalu...
siap pesan kat mak.."nanti mak kabo mak masuk gula berapa banyak.."
Bubur Caca Bonda
100 gram caca (direndam sekejap dan direbus hingga lembut)
200 gram ubi keledek ( dipotong dadu dan direbus hingga lembut)
100 gram isi jagung
400 ml santan (dr 1 bj kelapa)
50 gram sagu
100-150 gram gula (mengikut kemanisan yg disukai)
sedikit garam
Masukkan semua bahan ke dalam periuk dan kacau sentiasa supaya santan tidak pecah miyak.
Tambah air kalau bubur terlalu pekat.
Bila dah mendidih dan cukup manisnya boleh la tutup api.
sedapnyerrr bubut chacha!! lagi2 air tangan mak kan cikgu.....
ReplyDeletepagi semalam akak sarapan talam chacha... hehe..
maaflah ye lama tak bertandang.. masalah komputer yg baru je selesaiii.. now dah boleh nak rempit lawat kengkawan... pc dah laju.. berdezuppp peginya... hehehehe...
Assalam ummiaisyah...
ReplyDeletesalam p'kenalan dr sya, zura.
nmpak sedap sungguh bubur ni...hrap2 blh kongsi resepi...tq.
As salam..salam perkenalan dri syifa...sedap nmpak buburnya....:)
ReplyDeleteterliur lak tgk./
ReplyDeleteaslmkum ummi.. lama tak buat bubur camni.. sedap klau dpt mnghirup diptg hari.. dikala hati masih brduka.. kiranya sudah all out semuanya.. klau ilmu tu wang ringgit or emas rasanya sudah miskin papa kedana kita semuanya.. itulah kelebihan yg kita ada.. semakin banyak kita mberi semakin banyak yg kita dapat.. tpi result stpm tahun2 ni mmg membuatkan akk termenung panjang ... huuuu. mmg sedih klau dikenang2.. lepas ni result spm .. 22 mac.. akk terus berdebar.. tunggu result my aimman pulak.. hanya doa yg terbaik buatnya..
ReplyDeletecaca caca.. teteibe nak nyanyi lagu lak.. ikiki.. ni klu bebudak nengok ni excited ni. sebab warne warni kan. nak semngkukk!!
ReplyDelete